Jemně kořeněné slepované jednohubky můžete připravit pro návštěvu nebo jen tak k večernímu posezení u televize. Doporučuji použít hodně zralý hermelín.
Hodnocení
4.8
/ 5 (301x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Krém
Máslo60 g
Hermelín120 g
Grilovací koření4 špetky
Smetana ke šlehání4 lžíce
Mletý černý pepř2 špetky
Na ozdobu
Petrželka
Olivy
Vlašské ořechy
Ostatní
Chléb8 plátků
Postup přípravy
Máslo necháme změknout. Hermelín vybalíme z obalu a na vhodném podkladu jej rozmáčkáme vidličkou.
Rozmačkaný hermelín vložíme do větší mísy, přidáme máslo, koření a smetanu.
Vše utřeme nebo ušleháme.
Chléb zbavíme kůrky. Pokud máme vykrajovátka, vykrojíme z něj kolečka. Jinak můžeme chléb nakrájet na malé trojúhelníčky.
Připravený chléb namažeme krémem a případně slepíme s druhým kouskem chleba.
Jednohubky zdobíme petrželkou, sterilovanou paprikou, plátky oliv nebo je můžeme posypat hrubě sekanými vlašskými ořechy.