Hančina kulajda

Jeden z receptů na všeobecně oblíbenou houbovou polévku.


5.08x
60 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Můžeme použít i žampióny. Kopr nasekáme na jemno. Brambory a houby dáme vařit do předem osolené vody nebo vývaru a přidáme špetku mletého kmínu. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme smetanu, ve které jsme si předem rozkvedlali mouku, a krátce povaříme. Dále přidáme nasekaný kopr a vejce. Vejce můžeme předem rozšlehat nebo je jen tak pustit do polévky a lehce zamíchat. Vše necháme za občasného míchání povařit asi 5 minut. Polévku odstavíme z ohně a přidáme ocet. Polévku s octem již nevaříme! Srazila by se v ní smetana. Kulajdu můžeme ještě dochutit vegetou, pepřem apod., zkrátka podle chuti. Hančinu kulajdu podáváme na stůl s čerstvým pečivem nebo chlebem.
user-icon

autor junovah


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hančina kulajda

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena