Vaření.czReceptyHalušky se zelím a uzeným masem

Halušky se zelím a uzeným masem

Jednoduchý recept na halušky.


2.9117x
90 min
1×

Ingredience

2 lžičkysůl
1 ksvejce
5 ksbrambory
2 kscibule
20 dkghladká mouka
60 dkguzené maso
1 balíčekkysané zelí

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Na sádle si osmažíme dvě menší cibulky nakrájené na půl kolečka, až jsou dozlatova. Přidáme uzené maso nakrájené na kostky, podlijeme troškou vody a necháme dusit doměkka. Sáček kysaného zelí propláchneme, překrojíme a přidáme podusit k uzenému masu. Pět středních brambor nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vymícháme středně tuhé těsto.Toto těsto vkládáme po lžičkách do vařicí vody. Uvařené halušky vyplavou na povrch. Halušky po vytáhnutí z vody necháme okapat a smícháme je se směsí zelí a uzeného masa. Halušky se zelím a uzeným masem podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky se zelím a uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena