Halušky se zelím a uzeným masem

Jednoduchý recept na halušky.


2.9117x
90 min
1×

Postup přípravy

Na sádle si osmažíme dvě menší cibulky nakrájené na půl kolečka, až jsou dozlatova. Přidáme uzené maso nakrájené na kostky, podlijeme troškou vody a necháme dusit doměkka.

Sáček kysaného zelí propláchneme, překrojíme a přidáme podusit k uzenému masu.

Pět středních brambor nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vymícháme středně tuhé těsto.Toto těsto vkládáme po lžičkách do vařicí vody.
Uvařené halušky vyplavou na povrch.

Halušky po vytáhnutí z vody necháme okapat a smícháme je se směsí zelí a uzeného masa.

Halušky se zelím a uzeným masem podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky se zelím a uzeným masem

Zpět na recept