Halušky s vepřovým masem

Klasický slovenský pokrm, jak jej dělám já.


4.526x
45 min
1×

Ingredience

1 kscibule
oregano
500 gvepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 kskysané zelí

podle potřeby

olej

těsto

1 ksvejce
500 gbrambory
2 hrnkyvoda
1 kgpolohrubá mouka

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme je najemno. Přidáme mouku, vejce a trochu soli a vody. Vše dobře promícháme. Těsto by melo být hustší. Do vroucí osolené vody děláme přes cedník na halušky - noky. Na pánvičce osmažíme cibulku a dáme kysané zelí. Dáme tolik, kolik máme rádi. A necháme trochu změknout. Pak si nakrájíme na malé kousky vepřové, které okořeníme podle toho, co nám chutná. Sama sypu mletou paprikou, pepřem, oreganem. Maso promícháme a dáme smažit do změknutí na pánvičku. Mezitím halušky slijeme a dáme do misky. Když je zelí a maso měkké, přidáme je k haluškám. Vše pořádně promícháme. Hotové halušky s vepřovým masem ihned podáváme. Lepší jsou teplé.
user-icon

autor Zdenina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky s vepřovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena