Výborné slané tyčinky, které se hodí na každou oslavu.
7 g | sušené droždí |
400 g | celozrnná špaldová mouka |
4 lžíce | olivový olej |
1 snítka | rozmarýn |
2 lžičky | sůl |
170 ml | vlažná voda |
V míse smícháme mouku, olivový olej, nasekaný čerstvý rozmarýn a sůl. Do vlažné vody nasypeme droždí, rozmícháme a nalijeme do mísy. Zpracujeme pružné těsto, které se nelepí a necháme ho chvilku odpočinout.
Poté z těsta vyválíme tyčinky a přendáme na pečící plech. Grissiny s rozmarýnem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena