7 g | sušené droždí | |
400 g | celozrnná špaldová mouka | |
4 lžíce | olivový olej | |
1 snítka | rozmarýn | |
2 lžičky | sůl | |
170 ml | vlažná voda |
V míse smícháme mouku, olivový olej, nasekaný čerstvý rozmarýn a sůl. Do vlažné vody nasypeme droždí, rozmícháme a nalijeme do mísy. Zpracujeme pružné těsto, které se nelepí a necháme ho chvilku odpočinout.
Poté z těsta vyválíme tyčinky a přendáme na pečící plech. Grissiny s rozmarýnem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena