Grilovaný platýs po Javánsku

Ryba připravovaná podle obyvatelů Jávy.


3.180x
75 min

Ingredience

1 ksplatýs

marináda

3 stroužkyčesnek
1 lžícevoda
1 lžícesójová omáčka

na ozdobu

1 lžičkamáslo
5 kschilli paprička
1 lžícesójová omačka

podle chuti

citronová šťáva

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Rozetřeme česnek a smícháme ho se lžící vody a lžící sójové omáčky. Rybu očistíme, potřeme připravenou česnekovou pastou a alespoň hodinu marinujeme. Zatím si nasekáme chilli papričky najemno a rozpustíme máslo.

Potom platýse grilujeme při velmi mírné teplotě a potíráme zbylou pastou.

Když je ryba měkká, přelijeme ji rozpuštěným máslem, posypeme chilli papričkami, polijeme zbylou sójovou omáčkou a zakapeme citronem.

Grilovaného platýse po Javánsku podáváme s brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný platýs po Javánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena