Grilovaný platýs po Javánsku

Ryba připravovaná podle obyvatelů Jávy.


3.180x
75 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Rozetřeme česnek a smícháme ho se lžící vody a lžící sójové omáčky. Rybu očistíme, potřeme připravenou česnekovou pastou a alespoň hodinu marinujeme. Zatím si nasekáme chilli papričky najemno a rozpustíme máslo.

Potom platýse grilujeme při velmi mírné teplotě a potíráme zbylou pastou.

Když je ryba měkká, přelijeme ji rozpuštěným máslem, posypeme chilli papričkami, polijeme zbylou sójovou omáčkou a zakapeme citronem.

Grilovaného platýse po Javánsku podáváme s brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný platýs po Javánsku

Zpět na recept