Grilovaný losos ve sladké omáčce

Pro milovníky čerstvých ryb. Marinovaný losos v sladké a pálivé omáčce.


3.0128x
45 min

Postup přípravy

Losos by měl být krásně růžový, čerstvý a bez kůže! Z citronu vymačkáme šťávu.

Nejprve si připravíme "omáčku". Máslo, olej, cukr, citrónovou šťávu a tabasco (podle chuti) zahříváme, až se vše spojí. Směs nalijeme do pekáče a necháme zchladnout.

Na šťávu vložíme připraveného lososa, několikrát jej obrátíme, aby se do něj omáčka vsákla a necháme asi půl hodiny marinovat.

Pak lososa vyjmeme z marinády a opečeme na pánvi případně na grilu.

Na talíři zdobíme citronem.
user-icon

autor Lily


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný losos ve sladké omáčce

Zpět na recept