Grilovaný losos ve sladké omáčce

Pro milovníky čerstvých ryb. Marinovaný losos v sladké a pálivé omáčce.


3.0128x
45 min

Postup přípravy

Losos by měl být krásně růžový, čerstvý a bez kůže! Z citronu vymačkáme šťávu.

Nejprve si připravíme "omáčku". Máslo, olej, cukr, citrónovou šťávu a tabasco (podle chuti) zahříváme, až se vše spojí. Směs nalijeme do pekáče a necháme zchladnout.

Na šťávu vložíme připraveného lososa, několikrát jej obrátíme, aby se do něj omáčka vsákla a necháme asi půl hodiny marinovat.

Pak lososa vyjmeme z marinády a opečeme na pánvi případně na grilu.

Na talíři zdobíme citronem.
user-icon

autor Lily


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný losos ve sladké omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.