Vaření.czReceptyGrilovaná polenta po česku

Grilovaná polenta po česku

Italská polenta připravená na grilu se sýrem niva a chutí česneku.


4.724x
45 min

Ingredience

8 stroužkůčesnek
1700 mlvývar
150 gniva
250 ginstantní kukuřičná kaše

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

rajče
čerstvá bazalka

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme nahrubo. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Instantní kukuřičnou mouku vsypeme do vroucího silného vývaru a připravíme podle návodu kaši. Do horké kaše ke konci vaření vmícháme česnek, osolíme a opepříme. Teplou polentu nalijeme do olejem vymazané formy a necháme několik hodin ztuhnout. Potom ji z formy vyklopíme a nakrájíme na čtverce. Na plech vyložený pečícím papírem klademe čtverce ztuhlé polenty, které sypeme strouhaným sýrem niva, poklademe plátkem rajčete a lístkem čerstvé bazalky. Plech vložíme na několik minut pod rozpálený gril, jakmile se sýr roztaví a rajčata změknou, je pokrm připraven k podávání. Obměna: Do horké polenty můžeme též vmíchat jemně nakrájenou šunku nebo slaninu. Grilovanou polentu můžeme podávat jako teplý předkrm, ale i samostatně k večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná polenta po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena