Grilovaná polenta po česku

Italská polenta připravená na grilu se sýrem niva a chutí česneku.


4.724x
45 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme nahrubo. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

Instantní kukuřičnou mouku vsypeme do vroucího silného vývaru a připravíme podle návodu kaši. Do horké kaše ke konci vaření vmícháme česnek, osolíme a opepříme.

Teplou polentu nalijeme do olejem vymazané formy a necháme několik hodin ztuhnout. Potom ji z formy vyklopíme a nakrájíme na čtverce.

Na plech vyložený pečícím papírem klademe čtverce ztuhlé polenty, které sypeme strouhaným sýrem niva, poklademe plátkem rajčete a lístkem čerstvé bazalky.

Plech vložíme na několik minut pod rozpálený gril, jakmile se sýr roztaví a rajčata změknou, je pokrm připraven k podávání.

Obměna: Do horké polenty můžeme též vmíchat jemně nakrájenou šunku nebo slaninu.

Grilovanou polentu můžeme podávat jako teplý předkrm, ale i samostatně k večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaná polenta po česku

Zpět na recept