Griliášové placičky

Výborné vánoční cukroví, které můžeme připravit i pro očekávanou návštěvu.


4.510x
30 min

Postup přípravy

Kandované ovoce nakrájíme. Můžeme použít i slazené sušené ovoce. I to pokrájíme na kostky. Buráky vyloupeme a trochu rozsekáme.

Ovoce s buráky dáme do hrnce, přidáme šlehačku, cukr, mouku a tuk. Za stálého míchání necháme přejít varem. Těsto na griliášové placičky necháme za občasného promíchání vychladnout.

Na pečící papír (nebo slabě vymazaný plech) klademe hromádky a pečeme v mírně nahřáté troubě dorůžova.

Vychladlé griliášové placičky potíráme rozehřátou čokoládou. Potíráme na rovné straně, nejlépe se pracuje se štětečkem.
user-icon

autor Heluli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Griliášové placičky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká