Griliášové placičky

Výborné vánoční cukroví, které můžeme připravit i pro očekávanou návštěvu.


4.510x
30 min

Postup přípravy

Kandované ovoce nakrájíme. Můžeme použít i slazené sušené ovoce. I to pokrájíme na kostky. Buráky vyloupeme a trochu rozsekáme. Ovoce s buráky dáme do hrnce, přidáme šlehačku, cukr, mouku a tuk. Za stálého míchání necháme přejít varem. Těsto na griliášové placičky necháme za občasného promíchání vychladnout. Na pečící papír (nebo slabě vymazaný plech) klademe hromádky a pečeme v mírně nahřáté troubě dorůžova. Vychladlé griliášové placičky potíráme rozehřátou čokoládou. Potíráme na rovné straně, nejlépe se pracuje se štětečkem.
user-icon

autor Heluli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Griliášové placičky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena