Gnocchi se sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Gnocchi jsou noky z bramborového těsta a jsou běžně k dostání v supermarketech.Jejich příprava je rychlá. Chutnají výborně s masem a různými omáčkami.


3.1158x
45 min

Ingredience

6 lžicolej
sůl
1 lžičkasolamyl
6 ksrajče
1 lžičkakari koření
500 gkuřecí maso
mletý černý pepř

omáčka

2 dlmléko
2 dlvoda
1 balíčekomáčka na těstoviny parmazánská sýrová

na ozdobu

1 snítkapetrželová nať

příloha

2 balíčkygnocchi

Postup přípravy

Příprava sýrové omáčky trvá asi 10 minut. Obsah sáčku se sýrovou omáčkou rozmícháme s 2 decilitry vody a 2 decilitry studeného mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni ještě 5 minut.

Kuřecí maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na drobné kostičky. Ty promícháme s 1 lžičkou Solamylu. Maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji a ochutíme kari kořením a mletým pepřem.

Gnocchi vhodíme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu, vaříme ještě 2 - 3 minuty. Pak je scedíme.

Rajčata opláchneme a drobně nakrájíme.

Gnocchi rozdělíme na talíře, polijeme sýrovou parmazánovou omáčkou, posypeme osmaženým kuřecím masem a rajčaty. Ozdobíme zelenou petrželovou natí.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi se sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.