Gnocchi se špenátovou omáčkou

Omáčka z čerstvého špenátu a smetany vás zaručeně nezklame. Můžete ji použít nejen na gnocchi, ale i na těstoviny.


3.7161x
30 min
23×

Ingredience

sůl
olej na smažení
500 gkuřecí maso
1 špetkapapriková vegeta

omáčka

5 stroužkůčesnek
sůl
1 ksvejce
100 gmáslo
100 mlmléko
400 mlsmetana
1 lžícehladká mouka
mletý černý pepř
200 gčerstvý špenát
2 kstavený sýr (trojúhelníček)

příloha

2 balíčkygnocchi

Postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku. Špenátové listy důkladně propláchneme a nasekáme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Hladkou mouku rozkvedláme v mléce tak, aby nezůstaly žmolky. Do mléka ještě přidáme vejce a znovu poctivě rozkvedláme.

Máslo rozpustíme na hlubší pánvi a zpěníme na něm prolisovaný česnek. Přidáme nasekaný špenát a smažíme do uvadnutí špenátu. Ke špenátu nalijeme smetanu, vhodíme trojúhelníčky taveného sýru a za stálého míchání prohříváme, až sýr se ve smetaně rozpustí. Pak přilijeme i mléko s rozkvedlaným vajíčkem a moukou, osolíme, opepříme a špenátovou omáčku povaříme do zhoustnutí.

Během přípravy omáčky si můžeme připravit i maso. Kuřecí maso omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Ty osmažíme dorůžova na rozpáleném oleji, osolíme a trochu ochutíme Vegetou.

Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme je 2 - 3 minuty po vynoření na hladinu vody.

Uvařené gnocchi scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme usmaženým kuřecím masem a přelijeme špenátovou omáčkou. Gnocchi se špenátovou omáčkou chutnají opravdu výborně.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi se špenátovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.