Rychlý a jednoduchý recept na gnocchi s lahodnou žampionovou omáčkou.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Ostatní
Máslo100 g
Cibule1 ks
Smetana500 ml
Gnocchi1 a 1/2 balení
Hnědé žampiony260 g
Podle potřeby
Hladká mouka
Postup přípravy
Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Žampiony očistíme a nakrájíme na půlměsíčky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a za občasného promíchání čekáme, dokud nezesklovatí. Přidáme hladkou mouku, vytvoříme jíšku.
V druhé pánvi (popř. hrnci) opět rozpustíme kousek másla, přidáme žampiony a restujeme, dokud nezměknou. Poté je přidáme k jíšce a vše zalijeme smetanou.
Smetanovo-žampionovou omáčku provaříme, osolíme a opepříme.
Gnocchi uvaříme podle návodu na balení.
Gnocchi se smetanovo-žampionovou omáčkou podáváme jako hlavní chod.
Trochu jsem upravila poměr mezi přísadami (500 g gnocchi, 1 smetana na vaření atd.). Jídlo bylo relativně rychle hotové, snadné a chutné. Určitě můžu recept doporučit.