Ne vždy je na vaření příliš času. Recept na rychlou večeři nejen pro všední den.
Hodnocení
3.3
/ 5 (138x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
2x
Ingredience
1 ks
žloutek
1 kelímek
smetana
mletý bílý pepř
200 g
anglická slanina
1 plechovka
sterilované žampióny
100 g
smetanový tavený sýr
1 balíček
Gnocchi
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na silnější nudličky a na suché pánvi orestujeme. Přidáme okapané žampiony, opepříme, osolíme a chvilku opékáme. Pak zalijeme smetanou a když je horká, přidáme sýr, který necháme rozpustit.
Gnocchi dáme do vroucí osolené vody a od okamžiku, kdy vyplavou na povrch, vaříme 2 až 3 minuty.
Ke slanině se smetanou přidáme žloutek a dobře rozmícháme.
Gnocchi rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou se slaninou a žampiony, ozdobíme a podáváme.