Gnocchi s rukolou a parmskou šunkou

Výborné gnocchi bez těžké a kalorické omáčky. Výborný recept s vůní a chutí Itálie.


4.47x
20 min
3×

Postup přípravy

Gnocchi si uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmskou šunku nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cherry rajčata nakrájíme na kousky, rukolu opláchneme a natrháme.
Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou parmskou šunku. Parmskou šunku lze nahradit podle obsahu ledničky. Někdy používám i šunku klasickou, také jsem už dělala tento pokrm i ze salámů, ale parmská je parmská. Nakonec přidáme podle chuti prolisovaný česnek.

Uvařené gnocchi necháme okapat, přidáme na pánev k cibuli a šunce a promícháme. Okořeníme grilovacím, pizza nebo jiným oblíbeným kořením a pár minut takto gnocchi opékáme.

Hotové gnocchi přisypeme do mísy s natrhanou rukolou a nakrájenými rajčaty, promícháme a na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.

Gnochi s rukolou a parmskou šunkou podáváme jako lehký hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi s rukolou a parmskou šunkou

Zpět na recept