Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem

Italské gnocchi po domácku. Recept na výborný hlavní chod.


4.364x
35 min
4×

Postup přípravy

Oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém, řepkovém, nebo slunečnicovém oleji. Poté očistíme, okořeníme a nakrájíme kuřecí maso, které přidáme spolu s cibulí na pánev (doporučuji pánev wok).

Mezitím si dáme vařit vodu na noky do hlubšího hrnce (cca 2 - 3 l). Po dosáhnutí bodu varu vodu osolíme (cca 4 lžíce), promícháme a vaříme, dokud gnocchi nebudou plavat na hladinu.

Do menšího hrnce dáme stroužek česneku na vyvaření pro chuť a špenát (doporučuji listový nasekaný).

Poté nakrájíme mozzarellu na drobné kousky. Ke kuřecímu masu přidáme špenát, mozzarellu, zalijeme smetanou a přihodíme několik lístků bazalky. Smetana je pro neutralizaci pH špenátu, dá se použít i vejce.

Nakonec přidáme uvařené noky a pořádně promícháme, dokud se mozzarella neroztaví. Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem posypeme parmazánem a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem

Zpět na recept