Vaření.czReceptyGnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem

Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem

Italské gnocchi po domácku. Recept na výborný hlavní chod.


4.364x
35 min
4×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2-3 lžíceolej
1 ksmozzarella
500 gkuřecí maso
400 glistový špenát
4-7 lístkůbazalka
500 gGnocchi

podle chuti

sůl
koření
parmazán

Postup přípravy

Oloupanou a na jemné kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém, řepkovém, nebo slunečnicovém oleji. Poté očistíme, okořeníme a nakrájíme kuřecí maso, které přidáme spolu s cibulí na pánev (doporučuji pánev wok). Mezitím si dáme vařit vodu na noky do hlubšího hrnce (cca 2 - 3 l). Po dosáhnutí bodu varu vodu osolíme (cca 4 lžíce), promícháme a vaříme, dokud gnocchi nebudou plavat na hladinu. Do menšího hrnce dáme stroužek česneku na vyvaření pro chuť a špenát (doporučuji listový nasekaný). Poté nakrájíme mozzarellu na drobné kousky. Ke kuřecímu masu přidáme špenát, mozzarellu, zalijeme smetanou a přihodíme několik lístků bazalky. Smetana je pro neutralizaci pH špenátu, dá se použít i vejce. Nakonec přidáme uvařené noky a pořádně promícháme, dokud se mozzarella neroztaví. Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem posypeme parmazánem a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Gnocchi s kuřecím masem, smetanou a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena