Gnocchi s fazolkami

Pokud chcete připravit něco dobrého, ale nechcete strávit celé dopoledne v kuchyni, určitě uvítáte recept na gnocchi, které chutnají báječně a připravíte je za pár minut.


4.228x
35 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
50 mlmléko
1 lžičkakari
0.5 lžícehladká mouka
250 mlsmetana ke šlehání
1 miskazelené fazolky
2 plátkykuřecí prsní řízek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
bazalka
mletý pepř

příloha

1 balíčekgnocchi

Postup přípravy

Konečky fazolových lusků odkrojíme. Lusky můžeme překrojit, pokud nejsou příliš dlouhé, lze je ponechat celé. Bazalku jemně nasekáme. Lze použít i bazalku sušenou. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso rozkrájíme na slabé nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme fazolky společně s česnekem. Fazolky by měly být jemně zlatavé a křupavé. Na jiné pánvi, také zprudka, osmahneme kuřecí nudličky. Posypeme je kari kořením, posolíme, popepříme, přisypeme bazalku. Okořeněné maso promícháme s usmaženými fazolkami. Přidáme kousek másla, počkáme až se rozpustí a přilijeme smetanu. V malém množství mléka rozmícháme dohladka mouku a nalijeme ji do směsi se smetanou. Za stálého míchání přivedeme k varu a jen krátce povaříme, omáčka ze smetany zhoustne. Podle návodu na obalu uvaříme gnocchi. Jejich příprava trvá jen pár minut. Uvařené gnocchi scedíme, navrstvíme na ně fazolky s masem a smetanovou omáčkou. Gnocchi s fazolkami ozdobíme červenou paprikou nebo rajčetem. Pozn: Recept je určen pro dvě vydatné porce.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi s fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena