Vaření.czReceptyGnocchi s bylinkovou omáčkou

Gnocchi s bylinkovou omáčkou

Jednoduchý recept na přípravu pravých italských gnocchi.


3.77x
60 min

Ingredience

sůl
1 ksvejce
1 lžícemáslo
1 ksžloutek
40 gparmazán
mletý pepř
200 gzakysaná smetana
2 ksjarní cibulka
100 gcelozrnná mouka
500 gvařené brambory ve slupce
50 gpšeničná krupice
5 lžicsměs bylinek

Postup přípravy

Brambory oloupeme a rozmačkáme. Pak je smícháme s prosátou moukou, krupicí rozšlehaným vejcem a žloutkem a osolíme. Vypracujeme ve vláčné těsto. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Směs bylinek - pažitka, bazalka, oregano, petrželka - opereme, osušíme a nasekáme nadrobno. Máslo rozpustíme na pánvi, cibulku na ní krátce osmahneme, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr a povaříme na mírném ohni. Do omáčky přidáme sekané bylinky, osolíme, opepříme a na mírném ohni udržujeme teplé. Z těsta pomocí malých lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Vyndaváme je děrovanou naběračkou. Gnocchi rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Gnocchi s bylinkovou omáčkou ihned podáváme.
user-icon

autor Petí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi s bylinkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena