Vaření.czReceptyGnocchi podle Giancarla Caldesiho

Gnocchi podle Giancarla Caldesiho

Návod, jak připravit domácí gnocchi, zaručeně italské! Recept je pro 8 porcí.


4.719x
35 min
3×

Postup přípravy

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce v osolené vodě, do které jsme dali asi 3 čajové lžičky soli. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a necháme vychladnout. V mlýnku na kaši brambory propasírujeme najemno, osolíme je, opepříme, přimícháme celá vejce a zasypeme asi 2 hrstmi mouky. Vypracujeme tužší těsto, které vysypeme na vál a dobře podsypeme další moukou (1 - 2 hrsti). Tu hnětením do těsta zapracujeme. Z menších dílků těsta uválíme dlouhé válečky o průměru 1,5 - 2 cm. Pružným nožem odkrajujeme jednotlivé gnocchi, které můžeme dotvarovat pomocí vidličky. Po zpracování celého těsta gnocchi sesbíráme na plech nebo tác, aby se neslepily, a dáme do vroucí osolené vody. Čerstvé gnocchi vaříme 2 minuty. Pokud jsou již mražené, tak 6 - 7 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Hlídáme, aby se nočky nepřevařily, jinak se začnou ještě v hrnci rozpadat a nevypadají nijak vábně. Uvařené gnocchi vylovíme sítem, cedníkem nebo děravou naběračkou a v hlubším plechu pokapeme olivovým olejem. Plechem podle potřeby zatřepeme, aby se omastily všechny. Hotové a ještě teplé smícháme s italskou omáčku podle chuti. Můžeme je i podávat jako přílohu k masu.
user-icon

autor eenie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi podle Giancarla Caldesiho

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena