Gnocchi Al Forno s masem a sýrovou omáčkou

Recept na skvěle chutnající, rychlé a syté jídlo.


5.01x
45 min
1×

Postup přípravy

Gnocchi si můžeme připravit doma podle různých receptů, nebo koupit již hotové v obchodě.

Kuřecí prsa, vepřovou kýtu nebo kotletu nakrájíme na nudličky, osolíme, pořádně opepříme a opečeme dozlatova na másle. Těsně před odstavením zalijeme malinko vodou a promícháme.

Na pánvi ohřejeme smetanu na vaření (klidně i ke šlehání) a v teple rozpustíme tavený sýr. Když omáčka zhoustne, přidáme nadrobno nasekanou bazalku či jiné bylinky podle vlastní chuti. Omáčka může být i bez bylinek.

Do zapékacích misek klademe vrstvy gnocchi, masa a trochu zalijeme šťávou z masa. Vrstvy na sebe pokládáme zvolna, nemačkáme! Poté zalijeme hotovou sýrovou omáčkou a zapékáme v troubě při 200 °C, dokud omáčka na vrchu mírně nezezlátne.

Gnocchi Al Forno s masem a sýrovou omáčkou podáváme přímo v zapékacích miskách.
user-icon

autor xyeti


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gnocchi Al Forno s masem a sýrovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská