Netradiční příloha nebo předkrm k masu a ke chlebu.
3 lžíce | cukr |
sůl | |
600 g | šalotka |
3 lžíce | olivový olej |
400 ml | červené víno |
Šalotky oloupeme a očistíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a šalotky do něj vložíme. Pánev přikryjeme a šalotky 5 minut opékáme. Během toho je obracíme, aby nezhnědly a byly rovnoměrně propečené. Pak šalotky zasypeme cukrem a necháme je zkaramelizovat. Přidáme červené víno, lehce osolíme a opepříme a v odkryté pánvi šalotky asi 10 minut zvolna vaříme, než se víno odpaří.
Podáváme s bílým pečivem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena