Netradiční příloha nebo předkrm k masu a ke chlebu.
3 lžíce | cukr |
sůl | |
600 g | šalotka |
3 lžíce | olivový olej |
400 ml | červené víno |
Šalotky oloupeme a očistíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a šalotky do něj vložíme. Pánev přikryjeme a šalotky 5 minut opékáme. Během toho je obracíme, aby nezhnědly a byly rovnoměrně propečené. Pak šalotky zasypeme cukrem a necháme je zkaramelizovat. Přidáme červené víno, lehce osolíme a opepříme a v odkryté pánvi šalotky asi 10 minut zvolna vaříme, než se víno odpaří.
Podáváme s bílým pečivem.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.