Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi

Pečená selečí kolínka podávaná se špenátem a jemnými gnocchi. Recept na vydatný a velmi chutný sváteční oběd.


4.312x

Ingredience

2 lžícemáslo
100 gcibule
2 lžícemed
2 dlolivový olej
1 dlsvětlé pivo
200 gkořenová zelenina
1 lžícečerstvé bylinky
4 ksvepřová kolínka

směs

2 stroužkyčesnek
2 lžícesmetana
2 ksšalotka
200 gšpenátové listy

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mořská sůl

příloha

1 ksvejce
200 gbrambory
100 gpohanková mouka

na ozdobu

koriandr
semínka anýzu

Postup přípravy

Selečí kolínka očistíme a den předem nasolíme. Druhý den zprudka opečeme na olivovém oleji s rozmarýnem. Vyjmeme, na tuku orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli a bylinky. Postupně opékáme do hněda s medem a pivem. Vložíme maso, zalijeme telecí šťávou a zvolna dusíme v troubě asi 3 hodiny. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, dochutíme a svaříme na potřebnou hustotu.

Nastrouhané brambory promícháme s pohankovou moukou, parmezánem, vejci a špetkou soli. Důkladně propracujeme a s pomocí stírací karty připravíme gnocchi, které vaříme v osolené vodě.

Na másle orestujeme šalotku, česnek a přidáme oprané špenátové listy. Ochutíme a zastříkneme trochou smetany.

Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi podáváme jako výborný sváteční oběd.

Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Glazované kolínko ze selátka s mladým špenátem a pohankovými gnocchi

Zpět na recept