Francouzský hruškový koláč s polevou

Recept na koláč z hrušek, který se rozplývá na jazyku, jak je jemný.


4.820x
75 min
6×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, špetku soli a vyšleháme. Do vaječné pěny přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Přilijeme mléko, olej a pečlivým mícháním připravíme hladké těsto.

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Polovinu těsta na francouzský hruškový koláč vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy.

Na těsto poklademe plátky hrušek a zalijeme druhou půlkou těsta.

Hruškový koláč dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Mezitím si připravíme polevu. Máslo rozpustíme, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Mícháme a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí.

Upečený hruškový koláč vyjmeme z trouby a propícháme na více místech vidličkou. Na koláč vlijeme připravenou polevu a vložíme do trouby na dalších 20 minut.

Upečený hruškový koláč nakrájíme na trojúhelníčky, je dobrý teplý i studený, jak kdo má rád. Francouzský hruškový koláč před podáváním pocukrujeme, ozdobíme lístkem meduňky či máty a podáváme jako jemný moučník.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzský hruškový koláč s polevou

Zpět na recept