Vaření.czReceptyFrancouzské smetanové Eclairs

Francouzské smetanové Eclairs

Recept na vynikající zákusky z odpalovaného těsta.


4.731x
60 min
1×

Ingredience

těsto

0.3 lžičkysůl
5 ksvejce
115 gmáslo
125 mlvoda
0.3 lžícecukr krupice
140 ghladká mouka
125 mlplnotučné mléko

náplň

6 ksžloutek
113 gcukr krupice
5 lžichladká mouka
237 mlsmetana ke šlehání
2 ksvanilkový lusk
237 mlplnotučné mléko

poleva

113 gčokoláda na vaření
120 mlsmetana ke šlehání
1 lžícesvětlý kukuřičný sirup

Postup přípravy

Ve středně velkém hrnci za stálého míchání přivedeme vodu, máslo, cukr a sůl k varu. Když se směs začne vařit, přidáme mouku a stále mícháme. Když se těsto začne odlepovat od stěn hrnce, odstavíme z plotny. Těsto necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme vejce. Těsto pak dáme do cukrářského sáčku. Plech vyložíme pečícím papírem a začneme dělat podlouhlé válečky asi 5 cm od sebe. Válečky: 11 cm délka, 1,25 šířka. Na válečky jemně stříkneme vodu, opravdu jen malé krůpěje. Pečeme okamžitě v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 25 - 30 minut. Prvních 15 minut troubu neotvíráme, trubičky by nenaběhly. Pečeme dozlatova. Po upečení vypneme troubu a necháme 5 minut v troubě odpočívat. Vyndáme z trouby a na konci každé trubičky uděláme ostrým nožem dírku k uvolnění páry a necháme odpočinout. Na krém si vezmeme hrnec a na mírném ohni přivedeme k varu mléko, smetanu a vanilkové lusky. Odstavíme, přikryjeme a necháme louhovat 10 - 12 minut. V malé misce rozšleháme spolu žloutky a cukr do hladké směsi. Přidáme mouku a nadále šleháme do hladka. Vanilkové lusky vyjmeme z horké směsi mléka. Postupně nalijeme horkou směs mléka do vaječné směsi. Mícháme směs dohladka. Krém vlijeme zpět do hrnce a přivedeme k varu, neustále mícháme a vaříme 2 minuty. Krém nalijeme do misky a přikryjeme folii. Dáme do chladu odpočinout. Vyndáme z lednice a krém ještě trochu rozšleháme elektrickým šlehačem. Naplníme krémem cukrářský sáček. V každé trubičce je již otvor po noži. Vezmeme špejli a otvor krouživým pohybem trošku rozevřeme. Díru nožem uděláme i na druhé straně trubičky. A zase otvor po noži trochu pootevřeme špejlí. Krémem v sáčku pak plníme trubičky. Na polevu si nalámeme čokoládu na kousky a vložíme do misky. V hrnci přivedeme smetanu k varu. Odstraníme z plotny a přidáme kukuřičný sirup a dobře promícháme. Následně horkou smetanu nalijeme do misky s čokoládou a necháme bez míchání stát, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak teprve začneme míchat a vše spojovat, dokud hmota nebude krásně hladká a lesklá. Polevou děláme proužky na každé naplněné trubičce. Francouzské smetanové Eclairs podáváme vychlazené.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské smetanové Eclairs

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena