Francouzské madlenky

Madlenky se podobají českým pracnám, ale jsou chuťově jemnější, vláčnější a nadýchanější. Vyzkoušejte tento recept s lahodným výsledkem.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Změklé máslo a moučkový cukr dáme do robotu a promícháme. Pak přidáme citronovou kůru, vejce a opět promícháme, až se všechny suroviny spojí. V misce obě mouky a kypřící prášek promísíme. Tuto směs přidáme do robotu a vše opět spojíme. Těsto na madlenky musí být řidší.

Lžičkou plníme hotovou směs do silikonové formy na madlenky.

Madlenky pečeme při 160 °C po dobu 10 minut, po vychladnutí je z formiček vyklepeme.

Francouzské madlenky dáme na talířek a pocukrujeme, podáváme jako lahodné cukroví.
user-icon

autor bradik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské madlenky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Francouzská
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena