Francouzské cukrovinky

Toto cukroví je netradiční, ale velice chutné.


4.56x
45 min

Postup přípravy

Vejce a cukr dáme do misky a třeme. Poté přidáme mouku, kterou jemně vmícháme.

Spařené a oloupané mandle nakrájíme na nudličky.

Citron a pomeranč důkladně umyjeme, můžeme i odrhnout kartáčkem a na struhadle jemně nastrouháme kůru.

Na pomazaný plech máslem klademe malou lžičkou hromádky z těsta. Hromádky posypeme nasekanými mandlemi, pomerančovou a citronovou kůrou.

Upečeme na 170 °C dozlatova.

Hned zatepla vyjmeme placičky z plechu. Po vychladnutí je na spodní straně potřeme čokoládovou polevou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské cukrovinky

Zpět na recept