Francouzské cukrovinky

Toto cukroví je netradiční, ale velice chutné.


4.56x
45 min

Postup přípravy

Vejce a cukr dáme do misky a třeme. Poté přidáme mouku, kterou jemně vmícháme. Spařené a oloupané mandle nakrájíme na nudličky. Citron a pomeranč důkladně umyjeme, můžeme i odrhnout kartáčkem a na struhadle jemně nastrouháme kůru. Na pomazaný plech máslem klademe malou lžičkou hromádky z těsta. Hromádky posypeme nasekanými mandlemi, pomerančovou a citronovou kůrou. Upečeme na 170 °C dozlatova. Hned zatepla vyjmeme placičky z plechu. Po vychladnutí je na spodní straně potřeme čokoládovou polevou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzské cukrovinky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena