Fondue z ementálu

Vynikající, nápaditý recept na skvělou sýrovou specialitu. Místo ementálu lze použít primátor.


3.01007x
120 min
1×

Postup přípravy

Do vhodné keramické nádoby nalijeme víno, dáme na oheň, do horkého vína vmícháme utřený česnek. Víno povaříme 2 minuty a pak za stálého míchání přidáváme do horkého (ne vroucího) vína nadrobno nakrájený sýr.

Když se začne sýr rozpouštět, vlijeme hladkou mouku dobře rozmíchanou ve trošce vína, doporučujeme škrobovou moučku, která je osvědčenější, neustále mícháme a na malém plameni sýr rozpouštíme dohladka. Do takto připravené sýrové směsi přidáme citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a jakmile je směs hladká, odstavíme ji z ohně a vmícháme slivovici. Dále již fondue nevaříme, aby nám neztuhl.

Hotové fondue udržujeme v teple nad zapáleným kahanem. Chléb nakrájíme na kostičky, napichujeme na dlouhé vidličky a namáčíme v sýrové omáčce - fondue.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fondue z ementálu

Zpět na recept