Fondue z ementálu - nápaditý recept na skvělou sýrovou specialitu, který se bude vyjímat na každé oslavě, ale i jako chuťovka třeba k večernímu posezení u oblíbeného filmu. Místo ementálu lze na recept použít sýr primátor, výsledek bude stejně dobrý.
1 stroužek | česnek | |
1 špetka | sůl | |
500 g | ementál | |
2 dl | bílé víno | |
3 lžíce | hladká mouka | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
mletý černý pepř |
!Tipy k přípravě fondue
Hustou omáčku ředíme trochou bílého vína či pár kapkami citrónové šťávy. Do řídké omáčky nastrouháme sýr nebo ji zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Fondue ohříváme na mírném plameni, aby se sýr nepřiškvařoval. Pokud se tvoří žmolky, teplotu naopak lehce zvýšíme.
Cestování a zájem o poznávání nových zemí stále vzrůstá. Lidé se zajímají nejen o země samotné, ale také o národní zvyklosti, způsob života a samozřejmě také o různé druhy nabízených pokrmů.
V dnešním díle si povíme, s čím se fondue obvykle podává. Povíme si hlavně o omáčkách a salátech.
Přichází čas roztopených ohňů, rozpálených grilů a s tím i čas receptů na slané pohoštění. Za nepříznivého počasí však můžeme se svými hosty posedět i doma, u tepla krbu nebo kamen a připravit si roztavený sýr. Nevíte, co je to za specialitu?