Příprava fondue 2.díl

Příprava fondue 2.díl

V dnešním díle si povíme, s čím se fondue obvykle podává. Povíme si hlavně o omáčkách a salátech.

13928×
První díl o přípravě fondue si můžete přečíst zde:Příprava fondue 1.díl.

Omáčky k masovému fondue

Ke každému fondue patří omáčky. Právě ty dodají fondue tu nezapomenutelnou chuť, jsou-li správně zvoleny a pečlivě připraveny.

Česneková omáčka

Oloupaný česnek utřeme se solí a vmícháme jej do majonézy nebo do zakysané smetany.

Křenová omáčka

Nastrouhaný křen promícháme s octem, cukrem a solí a vmícháme ho do vychlazeného jogurtu nebo do zakysané smetany.

Hořčičná omáčka

Hořčici promícháme s majonézou (nebo s kysanou smetanou) a cukrem. Pro pikantnější chuť přidáme worcester a pepř.

Pomerančová omáčka

Nastrouhaný křen promícháme s pomerančovou šťávou nebo nadrobno nasekaným pomerančem. Omáčku osladíme, vmícháme do majonézy a přidáme jogurt.

Saláty

K fondue - ať již sýrovému či masovému - je vhodné připravit salát podle chuťově vhodné zeleniny. V různých obměnách pak chutná salát z hlávkového zelí se strouhaným jablkem, Karotkový salát míchaný s meruňkovým kompotem, ředkvičkový salát s kysanou smetanou a dalíš.

Salát z hlávkového zelí

Tvaroh utřeme se žloutky, přidáme cukr, kapku worcesterské omáčky, sůl, mletou papriku. Zálivku vymícháme dohladka a přelijeme přes pokrájené a spařené zelí. Vše promícháme s nastrouhanými jablky. Hotový salát z hlávkového zelí posypeme vyškvařenými kousky slaniny.

Karotkový salát

Očištěnou karotku nastrouháme a promícháme s rozkrájenými meruňkami a šťávou z kompotu. Ochutíme citronem.

Ředkvičkový salát

Ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme kolečka cibule, osladíme a ochutíme citronem. Po vychlazení přidáme kysanou smetanu a promícháme. Posypeme rozsekaným koprem, obložíme vajíčkem uvařeným natvrdo.

Letní salát

Hlávkový salát pokrájíme, přidáme nastrouhanou okurku. Ušleháme smetanu, okořeníme, přidáme bylinky a promícháme se zeleninou. Vychladíme. Vhodné jsou však i další varianty salátů zeleninových - zelný salát, vynikající šopský salát, paprikový salát, ale také saláty ovocné jako mandarinkový salát. V posledním díle si povíme o raclette. Foto: Profimedia.cz
user-icon

autor Stáňa

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena