Recept na bezlepkový švestkový koláč, je tedy vhodný nejen pro celiaky, ale i pro ty, kteří preferují zdravější stravování.
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
1 balení | mozzarella |
1 lžička | kypřicí prášek |
5 lžic | rýžový sirup |
95 g | kokosová mouka |
30 g | pudinkový prášek s pravou vanilkou |
na potření | |
máslo | |
med | |
náplň | |
250 ml | mléko |
1 miska | švestky |
1 kelímek | tvaroh |
100 g | mletý mák |
1 lžička | perníkové koření |
1 lžíce | medovina |
3 lžíce | rýžový sirup |
Začneme umixováním mozzarelly dohladka, přidáme zbytek surovin na těsto a znovu promixujeme. Vzniklé těsto přikryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet zhruba na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme náplně. Mák svaříme v rendlíku v mléce a mícháme do zhoustnutí, ochutíme perníkovým kořením, medovinou a přisladíme rýžovým sirupem (popřípadě medem či jiným oblíbeným sladidlem). Těsto přemístíme do koláčové formy vystlané pečícím papírem, natřeme tvarohem (případně trochu oslazeným), na to navrstvíme makovou náplň a poklademe nakrájenými švestkami.
Fit švestkový koláč pečeme 20 - 30 minut, sledujeme okraje koláče. Až budou upečeny dozlatova, je koláč dopečen. Pro vylepšení chuti můžeme ihned po dopečení potřít okraje i švestky rozpuštěným máslem smíchaným s medem pomocí mašlovačky. Fit švestkový koláč bez mouky krájíme na klínky, lze podávat teplý i studený. Zbylou část koláče uchováváme v lednici.
BLOG Rychlé Fit Recepty: Čokoládové sufflé
Sufflé jsem si vždy dávala v restauraci a moc mi chutnalo, tak jsem si řekla, co takhle si ho vyzkoušet i doma. Musím říct, že se opravdu napoprvé povedl. Recept je opravdu jednoduchý, takže pokud nevíte, jak na rychlý dezert, tak tady je jeden tip.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena