Filé s pórkem a rajčátky

Na kousky nakrájené filé, zapečené s pórkem a rajčátky


4.67x
60 min

Postup přípravy

Filé nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Bylinky (tymián, mateřídouška, šalvěj) opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme.

Část filé naskládáme do vymazaného a vysypaného pekáčku, posypeme bylinkami a zaskládáme částí osoleného pórku. Opět přijde vrstva filé, bylinek i pórku. Poslední vrstvu tvoří filé, které osolíme, opepříme a zaskládáme přepůlenými rajčátky.

Pečeme přikryté v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C. Pak pekáč odkryjeme a dopečeme dozlatova.

Filé s pórkem a rajčátky na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme několika lístky petrželky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé s pórkem a rajčátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká