Fazolový boršč

Vydatná polévka z fazolí, uzeniny a zeleniny, která může sloužit i jako lehčí oběd nebo večeře. Polévka je pikantní.


3.718x
60 min

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc, případně na 3 hodiny v 600 ml vody. Potom je uvaříme ve stejné vodě téměř doměkka. Přidáme na kostičky nakrájený oloupaný párek a anglickou slaninu, oloupaná rajčata a cibuli nakrájené na půlkolečka, papriku na proužky a česnek a feferonku bez jader na drobné kostičky. Přidáme bujón, kečup, sůl a ostatní koření. Uvedeme do varu a vaříme cca 5 minut.

Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji 100 ml studené vody, rychle rozmícháme a přidáme do polévky. Vaříme dalších 10 minut.

Podáváme buď samotné, nebo s houskou či chlebem a pivem. Jako aperitiv se hodí panák whisky.

Energetická hodnota: 348 kJ na 100g, 984 kJ na porci.
user-icon

autor Gogela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolový boršč

Zpět na recept