Fazolové lusky v rajčatové omáčce

Dušené fazolové lusky s bramborem v rajčatové omáčce připravujeme bez tuku a podáváme jako hlavní chod při onemocnění slinivky břišní. Vegetariánský recept.


4.820x
60 min

Postup přípravy

Fazolové lusky očistíme, zbavíme stopek a podélných vláken a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Čerstvý kopr nakrájíme najemno.

V hrnci nasucho orestujeme cibuli s česnekem, vmícháme konzervu rajčat a koření (bobkový list, tymián, nové koření a pepř), přidáme cukr a sůl, podlijeme malým množstvím vývaru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, rozmělníme rajčata vidličkou, vmícháme fazolové lusky a nakrájené brambory, vše podlijeme vývarem tak, aby byla zelenina zpola ponořená. Fazolové lusky v rajčatové omáčce zvolna dusíme doměkka. Během dušení omáčku podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec vmícháme nasekaný kopr a podle chuti vše přisladíme nebo okyselíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Fazolové lusky v rajčatové omáčce rozdělíme na porce, na každou rozdrobíme přírodní sýr nebo kozí tvaroh a ozdobíme čerstvým koprem. Podáváme jako hlavní chod s pečivem, někomu postačí jen tak.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolové lusky v rajčatové omáčce

Zpět na recept