Fazolové lusky na smetaně

Recept na smetanovou omáčku ze zelených fazolek.


4.5171x
45 min
9×

Postup přípravy

Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 - 3 cm. Fazolky vložíme do menšího množství vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.

Ze sádla (oleje či másla) a mouky připravíme bledou jíšku a zředíme ji masovým či zeleninovým vývarem. Povaříme a přimícháme scezené zelené fazolky. Omáčku osladíme, okyselíme a dochutíme smetanou. Krátce provaříme, aby se chutě spojily.

Fazolové lusky na smetaně podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolové lusky na smetaně

Zpět na recept