Fazolové lusky na smetaně

Recept na smetanovou omáčku ze zelených fazolek.


4.5172x
45 min
10×

Ingredience

1 lžičkacukr
1 lžícesádlo
30 ghladká mouka
1 kelímeksmetana na vaření
500 gzelené fazolky

podle chuti

sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 - 3 cm. Fazolky vložíme do menšího množství vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Ze sádla (oleje či másla) a mouky připravíme bledou jíšku a zředíme ji masovým či zeleninovým vývarem. Povaříme a přimícháme scezené zelené fazolky. Omáčku osladíme, okyselíme a dochutíme smetanou. Krátce provaříme, aby se chutě spojily. Fazolové lusky na smetaně podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.

Další recepty s fazolkami 

Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy

Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.

Videorecept:

Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi

Léto pomalu končí a s přicházejícími chladnými dny nastává období, kdy se rádi zahřejeme polévkou. Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí.

Videorecept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolové lusky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena