Kuřecí plátky s fazolovými lusky

Recept na marinované plátky z kuřecích prsou se zelenými fazolkami, slaninou a křupavou smaženou cibulkou.


5.04x
60 min

Ingredience

4 plátkykuřecí prsa

příloha

80 gslanina
1 stroužekčesnek
1 kscibule
400 gfazolové lusky

marináda

3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
200 mlbílý jogurt
1 lžičkačerstvý tymián

podle potřeby

olej
jedlá soda

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

1 kscibule

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme česnekovo-bylinkovou marinádu. V míse rozšleháme vejce s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem, jemně nasekaným tymiánem, solí a pepřem.

Kuřecí prsa očistíme a upravíme na plátky asi 1,5 cm vysoké. Maso zlehka osolíme, opepříme a naložíme alespoň na 3 hodiny (nejlépe přes noc) do jogurtové marinády.

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, která upravíme na proužky a obalíme v hladké mouce. Pak cibuli oklepeme od přebytečné mouky a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme dozlatova. Smaženou cibulku necháme na ubrousku okapat.

Fazolové lusky očistíme, překrájíme na kousky a vhodíme do vroucí vody se solí a jedlou sodou. Fazolky vaříme asi 3 - 4 minuty a pak je slijeme. Oloupanou velkou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a slaninu nakrájíme na jemné nudličky. Na malém množství oleje necháme vyškvařit slaninu, přidáme cibuli a česnek, jakmile zpění, vmícháme okapané fazolové lusky. Vše ochutíme solí a pepřem, krátce orestujeme a uchováme na teple.

Plátky masa otřeme od marinády a na oleji z obou stran opečeme při střední teplotě dorůžova.

Kuřecí plátky rozdělíme na porce, obložíme fazolkami se slaninou, ozdobíme smaženou cibulkou a podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí plátky s fazolovými lusky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká