Fašiangové šišky

Jednoduchý a chutný recept na šišky v období fašiangov - masopustu, který zvládne opravdu každý! Pokud chcete, můžete kolečka naplnit marmeládou.


3.0292x
45 min

Postup přípravy

Hladkou mouku prosijeme do mísy. Přidáme sodu, tvaroh, mléko, špetku soli a cukr a vypracujeme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout.



Odpočinuté těsto vyválíme do výšky jednoho centimetru a hrníčkem nebo vykrajovacím kolečkem vykrajujeme kolečka.



V pánnvi nebo hrnci si rozehřejeme vysokou vrstvu oleje a kolečka v ní smažíme do zlatova.



Usmažené kolečka osušíme od přebytečného tuku a posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor ninki


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fašiangové šišky

Zpět na recept