Vaření.czReceptyFalešný španělský ptáček

Falešný španělský ptáček

Netočený španělský ptáček z vepřového masa.


4.1166x
60 min
32×

Postup přípravy

Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky. Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit. Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky. Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou. Falešného španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor M***

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Falešný španělský ptáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena