Falešné řízky

S pravým řízkem mají společný jen trojobal, ale i tak jsou dobré.


2.85x
60 min

Ingredience

100 gslanina
2 ksvejce
2 kscibule
0.8 balíčkukysané zelí
300 guzenina (salám)

podle chuti

sůl
grilovací koření

trojobal

1 ksvejce
strouhanka
hladká mouka
mletý černý pepř

na ozdobu

1 kscibule

podle potřeby

tuk na smažení
strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme a přidáme pokrájenou cibuli. Kysané zelí vymačkáme, pokrájíme na menší kousky a na cibuli podusíme. Přidáme grilovací koření, podusíme doměkka a pak necháme vychladnout. Do vychladlého zelí zamícháme vejce a hrubě pomletou nebo drobně pokrájenou uzeninu. Podle chuti dosolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci se špetkou pepře a ve strouhance. Falešné řízky smažíme v rozehřátém tuku a podáváme s kroužky osmahnuté cibule s bramborovou kaší a třeba s kompotem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Falešné řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena