Esterházyho roštěnky

Náročnější maďarský pokrm. Jako přílohu můžeme použít brambory v jakékoliv podobě.


3.1356x
75 min

Postup přípravy

Roštěnky opláchneme, osušíme,naklepeme a po obvodu je nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme a jemně zaprášíme moukou.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Citron pořádně omyjeme, nakrájíme na plátky a ty následně zbavíme jadérek.

Na rozpálenou pánev vložíme sádlo a když je rozhřáté, orestujeme na něm plátky masa. Roštěnky pak vyndáme, vložíme do zapékací misky a na výpek v pánvi přidáme připravenou zeleninu. Jemně ji orestujeme, podlijeme vodou, přidáme, pepř a papriku a vše dusíme doměkka.

Dušenou zeleninu přendáme z pánve do zapékací misky k roštěnkám. Do výpeku ze zeleniny a masa vmícháme zakysanou smetanu a lehce provaříme. K zelenině a masu přidáme kapary, plátky citronu a výpek se smetanou. Vše krátce zapečeme v troubě.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Esterházyho roštěnky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena