Esterházyho roštěnky

Náročnější maďarský pokrm. Jako přílohu můžeme použít brambory v jakékoliv podobě.


3.1356x
75 min

Postup přípravy

Roštěnky opláchneme, osušíme,naklepeme a po obvodu je nařízneme, aby se nekroutily. Plátky osolíme a jemně zaprášíme moukou.



Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Citron pořádně omyjeme, nakrájíme na plátky a ty následně zbavíme jadérek.



Na rozpálenou pánev vložíme sádlo a když je rozhřáté, orestujeme na něm plátky masa. Roštěnky pak vyndáme, vložíme do zapékací misky a na výpek v pánvi přidáme připravenou zeleninu. Jemně ji orestujeme, podlijeme vodou, přidáme, pepř a papriku a vše dusíme doměkka.



Dušenou zeleninu přendáme z pánve do zapékací misky k roštěnkám. Do výpeku ze zeleniny a masa vmícháme zakysanou smetanu a lehce provaříme.
K zelenině a masu přidáme kapary, plátky citronu a výpek se smetanou. Vše krátce zapečeme v troubě.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Esterházyho roštěnky

Zpět na recept