Dýňové rizoto

Rizoto, které není vůbec suché. Díky pečené dýni získá i pěknou barvu.


4.526x
60 min
3×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 kscuketa
0.5 kspórek
2 hrnečkyrýže
1 lžičkalibeček
1 lžičkaoregano
4 lžíceolivový olej
2 lžícesojová omáčka
1 lžičkacelý kmín
1 svazekjarní cibulka s natí
0.5 ksdýně hokaido

podle chuti

hrubá sůl

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Asi na 2 lžících oleje ji osmahneme, zasypeme propláchnutou rýží, osolíme, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Mezitím si připravíme středně velkou dýni, kterou důkladně omyjeme, vydlabeme semínka a půlku z ní nakrájíme na menší kostky. Stejně nakrájíme i omytou mladou cuketu, pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibulku i s natí také na kolečka. Všechnu zeleninu vsypeme na plech a promícháme s kmínem, libečkem, oreganem, hrubou solí, nadrobno nasekaným oloupaným česnekem a zbylým olejem. Zeleninu dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut, vše by mělo dokonale změknout. Ke konci pečení ještě přimícháme sojovou omáčku. K podušené rýži, do které se nám vsákla všechna voda, přimícháme zeleninu a dýňové rizoto je na světě. Podle chuti můžeme rizoto ještě dosolit či jinak okořenit. Dýňové rizoto chutná nejlépe ihned po přípravě. Je pěkně šťavnaté a bude chutnat i těm, kteří jinak zeleninou pohrdají.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýňové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena