Dýňové rizoto

Rizoto, které není vůbec suché. Díky pečené dýni získá i pěknou barvu.


4.526x
60 min
3×

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Asi na 2 lžících oleje ji osmahneme, zasypeme propláchnutou rýží, osolíme, zalijeme vodou a podusíme doměkka.

Mezitím si připravíme středně velkou dýni, kterou důkladně omyjeme, vydlabeme semínka a půlku z ní nakrájíme na menší kostky. Stejně nakrájíme i omytou mladou cuketu, pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibulku i s natí také na kolečka. Všechnu zeleninu vsypeme na plech a promícháme s kmínem, libečkem, oreganem, hrubou solí, nadrobno nasekaným oloupaným česnekem a zbylým olejem. Zeleninu dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 30 minut, vše by mělo dokonale změknout. Ke konci pečení ještě přimícháme sojovou omáčku.

K podušené rýži, do které se nám vsákla všechna voda, přimícháme zeleninu a dýňové rizoto je na světě. Podle chuti můžeme rizoto ještě dosolit či jinak okořenit.

Dýňové rizoto chutná nejlépe ihned po přípravě. Je pěkně šťavnaté a bude chutnat i těm, kteří jinak zeleninou pohrdají.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňové rizoto

Zpět na recept