Vyzkoušejte recept na nadýchané kynuté placičky s chutí česneku a majoránky.
350 g | dýně Hokaido |
1 ks | brambory |
270 ml | mléko |
10 g | čerstvé droždí |
100 g | hladká mouka |
100 g | polohrubá mouka |
0.5 lžičky | cukr |
1 ks | vejce L |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý červý pepř | |
4 stroužky | prolisovaný česnek |
1 lžíce | majoránka |
podle potřeby | |
olej |
Dýni Hokaido omyjeme a zbavíme semeníku a neoloupanou nastrouháme najemno. Oloupanou bramboru také nastrouháme najemno. Obě mouky prosejeme a promícháme. Připravíme si kvásek. Droždí rozdrobíme do misky, posypeme cukrem a za stálého míchání necháme kvasnice rozpustit, následně přilijeme 70 ml vlahého mléka, promícháme se lžičkou mouky a necháme asi 15 minut na teple působit.
V mise promícháme nastrouhanou dýni s bramborou, přidáme vejce, mléko, obě mouky a vzešlý kvásek. Směs osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, důkladně promícháme a zakryté necháme na teplém místě kynou asi 40 minut. Z připraveného těsta tvoříme pomocí lžíce placičky, které smažíme na horkém oleji z obou stran dozlatova a necháme na papírovém ubrousku okapat.
Dýňové placičky s česnekem podáváme teplé jako chuťovku.
Bramborové placky s červeným zelím krok za krokem
Bramborové placky plněné červeným zelím jsou lahodným pokrmem, který spojuje křupavost a chuť brambor s pikantním a sladkým aroma červeného zelí. Tento recept je ideálním doplňkem pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena