Dýňové kari s cizrnou a rýží

Recept na skvělé dýňové kari, které provoní celý byt a uspokojí každého milovníka indického koření.


3.02x
45 min

Ingredience

2 kscibule
3 snítkymáta
2 kslimetka
1 lžičkakurkuma
3 lžičkykari koření
2 lžícerostlinný olej
1 lžičkahořčičné semínko
1 lžičkakardamom
400 mlkokosové mléko
1 ksdýně hokaido
1 kscizrna ve slaném nálevu

podle chuti

sůl

příloha

250 gjasmínová rýže

Postup přípravy

Nejdříve oloupeme dýni, vypeckujeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Na oleji osmahneme cibuli (cca 3 minuty) společně s kari, kurkumou, kardamomem a hořčičným semínkem. Mezitím můžeme začít vařit rýži podle návodu na obalu. Do osmahnuté cibule s kořením přidáme nakrájenou dýni a promícháme, aby se dýně ze všech stran obalila. Přilijeme kokosové mléko, osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit cca 10 minut, dokud dýně nezměkne. Přidáme cizrnu, šťávu z jedné limetky, promícháme a necháme pár minut dojít na mírném ohni. Hotové dýňové kari s cizrnou ozdobíme mátovými lístky, můžeme zakápnout šťávou z druhé limetky a podáváme s jasmínovou rýží.


Dýňová polévka s jablkem a zázvorem krok za krokem


Zahřejte se kořením aneb kari v receptech


Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.


Zahřejte

user-icon

autor Just cook


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňové kari s cizrnou a rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena