Dýňová bábovka s ořechy

Recept na jemnou bábovku z dýně hokkaido, oříšků, skořice a zázvoru. Kombinace, která nikdy nezklame.


5.06x
90 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
3 ksvejce
220 gmáslo
0.5 kscitron
2 lžičkyprášek do pečiva
350 gdýně
2 lžičkymletá skořice
250 ghladká mouka
100 gvlašské ořechy
1 lžičkajedlá soda
1 lžičkasušený zázvor
150 gtřtinový cukr

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme měkký střed a zbytek nakrájíme na měsíčky. Dýni poklademe na olejem vymazaný nebo papírem na pečení vyložený plech. Dýni pečeme doměkka cca 20 minut při 180 °C.

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme třtinový cukr a roztopené máslo. Vyšleháme vařečkou nebo mixérem. Mouku prosejeme do mísy společně se sodou, práškem do pečiva, skořicí a zázvorem. Do vyšlehané vaječné směsi přidáme šťávu z půlky citronu.
Postupně zašleháváme prosátou mouku s ostatními ingrediencemi.

Vychladlou pečenou dýni rozmixujeme na pyré. Do těsta zašleháme dýňové pyré. Jako poslední vmícháme nasekané vlašské ořechy.

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto vlijeme do formy a uhladíme. Dýňovou bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40 - 60 minut. Vpichem špejle vyzkoušíme, zda je bábovka hotová. Špejle musí zůstat suchá.

Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout. Dýňovou bábovku pocukrujeme, nakrájíme na dílky a podáváme k čaji nebo kávě jako sladké pohoštění.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová bábovka s ořechy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.