Dušený tuňák

Tuňákové medailonky dušené na cibulce podle jednoduchého receptu.


4.611x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme olej, přidáme cibulku a orestujeme ji dozlatova.

Přidáme tuňáka, poprášíme ho solí, posypeme česnekem i gulášovou paprikou a zakápneme citronovou šťávou. Opatrně podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme. Pak medailonky obrátíme, i druhou stranu poprášíme solí a posypeme kořením. Pokud je potřeba znovu podlijeme a přikryté poklicí dusíme 10 minut.

Poté medailonky znovu otočíme a poprášíme paprikou i česnekem. Malinko podlijeme vodou, stříkneme citronovou šťávu a dusíme posledních 5 minut.

Dušeného tuňáka podáváme se šťouchanými brambory po moravsku nebo bramborovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený tuňák

Zpět na recept