Dušený pórek

Trochu netradiční hlavní zeleninové jídlo. Možná i náročnější na přípravu, ale pokud držíte dietu nebo potřebujete lépe stravitelnější pokrmy pro váš žaludek, je toto jídlo to pravé. Jídlo je pro 2 osoby.


2.9563x
75 min
1×

Postup přípravy

Pórky si omyjeme, osušíme a očistíme - odřízneme kořínky a tvrdékonce listů. Takže vám zůstane jen samotný střed.
Očistíme si také mrkev, šalotku a celer. Tyto tři suroviny nakrájíme na kostičky. Vymačkáme šťávu z citronu.

Do velkého hrnce si dáme 1 litr vody, přivedeme jej k varu, přidáme sůl,cukr, pepř a vymačkanou šťávu z citronu. Do ochucené vroucí vody ponoříme pórek, několik minut jej povaříme. Pak jej vyjmeme a prudce zchladíme studenou vodou. Studený pórek nakrájíme na špalíčky.

Rozpálíme si troubu na 180°C. Rozehřejeme si polovinu šťávy z masa a přidáme do něj nakrájenou zeleninu. Po chvíli přidáme pórek.

Přelijeme zeleninu do zapékací misky a necháme 20 - 25 minut dusit v troubě. Podléváme zbylou šťávou z masa.
Na poslední tři minuty poklademe na pórek pokrájené bylinkové máslo.

Hotovou zeleninu rozdělíme na 2 talíře a ozdobíme čerstvou petrželkou nebo bazalkou.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušený pórek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena