Dušený pórek

Trochu netradiční hlavní zeleninové jídlo. Možná i náročnější na přípravu, ale pokud držíte dietu nebo potřebujete lépe stravitelnější pokrmy pro váš žaludek, je toto jídlo to pravé. Jídlo je pro 2 osoby.


2.9563x
75 min
1×

Postup přípravy

Pórky si omyjeme, osušíme a očistíme - odřízneme kořínky a tvrdékonce listů. Takže vám zůstane jen samotný střed.

Očistíme si také mrkev, šalotku a celer. Tyto tři suroviny nakrájíme na kostičky. Vymačkáme šťávu z citronu.



Do velkého hrnce si dáme 1 litr vody, přivedeme jej k varu, přidáme sůl,cukr, pepř a vymačkanou šťávu z citronu. Do ochucené vroucí vody ponoříme pórek, několik minut jej povaříme. Pak jej vyjmeme a prudce zchladíme studenou vodou. Studený pórek nakrájíme na špalíčky.



Rozpálíme si troubu na 180°C. Rozehřejeme si polovinu šťávy z masa a přidáme do něj nakrájenou zeleninu. Po chvíli přidáme pórek.



Přelijeme zeleninu do zapékací misky a necháme 20 - 25 minut dusit v troubě. Podléváme zbylou šťávou z masa.

Na poslední tři minuty poklademe na pórek pokrájené bylinkové máslo.



Hotovou zeleninu rozdělíme na 2 talíře a ozdobíme čerstvou petrželkou nebo bazalkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený pórek

Zpět na recept