Dušený lilek na česneku

Jednoduše připravený lilek. Recept s vůní česneku.


3.76x
20 min
1×

Postup přípravy

Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky, neloupeme. Půlku lilku ještě po délce rozkrojíme na 3 - 4 části. Plátky lilku by měly být tak 0,5 cm široké a zhruba 4 - 5 cm dlouhé. Lilek pěkně osolíme a opepříme. Necháme cca 5 minut stát.

V pánvi rozehřejeme trošku másla. Lilek osmažíme a na mírném ohni opékáme lilek cca 3 minuty. On nejdřív jakoby vypustí vodu, ale pak začne po chvíli sáknout a pánev už budete mít skoro suchou - v tuto chvíli podlijeme lilek vodou. S vodou to nepřeháníme, měla by být jen tak po dně. Lilek posypeme česnekem, přikryjeme pokličkou a po cca 3 minutách obrátíme. Opět krátce podusíme. Když je lilek měkký, máme hotovo.

Dušený lilek na česneku rozdělíme na talířky a podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený lilek na česneku

Zpět na recept