Snadný recept na přípravu dušených vepřových plátků z krkovičky se žampiony, které podáváme jako hlavní chod s dušenou rýží.
4 plátky | vepřová krkovice s kostí |
1 ks | cibule |
250 g | čerstvé žampiony |
2 lžíce | máslo |
1 lžička | drcený kmín |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
1 lžička | citronová šťáva |
podle potřeby | |
hladká mouka | |
olej | |
voda nebo vývar |
Libovější plátky vepřové krkovičky s kostí očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle zlehka podusíme.
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova. Poté je vyjmeme a na výpeku za stálého míchání necháme zesklovatět cibuli, ke které přisypeme drcený kmín. Jakmile se rozvoní, vrátíme maso a vše podlijeme vývarem do výšky masa. Teplotu snížíme a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak k masu přidáme na másle podušené žampiony a vše dodusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou.
Dušené vepřové plátky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáme s rýží.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na vepřové kostky na kari krok za krokem
Vepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena