Dušený králík s bylinkami

Čerstvé bylinky a koření dodají pokrmu typickou chuť, kterou můžeme umocnit sklenkou dobrého vína.


3.0108x
90 min

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Rajčata omyjeme a pokrájíme na čtvrtky. Cibule oloupeme a nakrájíme na špalíky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Feferonku očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kroužky.

V hlubším pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme všechnu zeleninu, podlijeme 125 ml bílého vína, stejným množstvím vody, zakryjeme a asi hodinu dusíme. Po 30 minutách dušení přilijeme zbylé víno, snítky šalvěje a dodusíme.

Hotový pokrm dochutíme a podáváme například s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený králík s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.