Vaření.czReceptyDušené jehněčí na zelenině

Dušené jehněčí na zelenině

Jehněčí hřbet s příchutí tymiánu a česneku dušený se zeleninou.


4.534x
150 min
5×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
100 gcibule
400 grajče
100 gkarotka
2 lžícerajčatový protlak
1 snítkačerstvý tymián
100 gřapíkatý celer
4 porcejehněčí hřbet s kostí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej
masový vývar

Postup přípravy

Jehněčí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Očištěnou karotku nakrájíme na jemná kolečka. Řapíkatý celer nakrájíme na drobné kousky. Tymián usekáme. Porce masa zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, přidáme mrkev a řapíkatý celer. Vše orestujeme do zlatohnědé barvy. Potom vmícháme tymián, nakrájenou cibuli a opět vše krátce opečeme. Nakonec přidáme česnek a rozmixovaná rajčata. Do takto připraveného základu vložíme opečené maso, vše podlijeme vývarem a zakryté jehněčí zvolna dusíme doměkka. Vypečený tuk odebereme a pokrm zahustíme rajčatovým protlakem. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Maso rozdělíme na teplé talíře, poklademe dušenou zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k dušenému jehněčímu na zelenině je rýže nebo opečené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené jehněčí na zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena