Dušené fazolky s rajčaty a paprikou

Dušené fazolové lusky dušené s rajčaty a paprikami podáváme jako teplý předkrm. Vhodnou přílohou je propečená bageta nebo toastový chléb.


4.820x
35 min

Postup přípravy

Fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na jemná kolečka. Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek sloupneme a prolisujeme.

Na oleji necháme zpěnit cibulku, vmícháme papriky, fazolky, rajčata a česnek. Směs osolíme, opepříme a restujeme asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vývarem a udusíme do měkka. Šťávu podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a vmícháme usekanou petrželovou nať.

Hotové fazolky se zeleninou rozdělíme do misek, posypeme sýrem a podáváme s křupavou bagetou nebo nasucho opečeným toastovým chlebem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené fazolky s rajčaty a paprikou

Zpět na recept