Dušená mrkev na česneku

Pro někoho příloha, pro jiné hlavní chod. Čistě zeleninový pokrm. Při detoxikaci vynecháme bujon a sojovou omáčku, postačí trocha soli.


4.537x
45 min
12×

Ingredience

1 paličkačesnek
2 lžíceolivový olej
1 ksstřední cibule
8 ksvelká mrkev
1 lžícetmavá sójová omáčka
bylinková sůl
0.5 kostkybylinkový bujón

podle potřeby

voda na podlití

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Velké mrkve oškrábeme a nakrájíme kousky, můžeme i kolečka. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky, česnek na plátky. V hluboké pánvi rozpálíme kvalitní olivový olej a cibulku osmahneme dozlatova, pak přisypeme mrkev a česnek. Asi 5 - 10 minut za občasného promíchání necháme osmahnout. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme bylinkovou solí. Poté podlijeme horkou vodou tak, aby byla mrkev ponořená a rozdrobíme bylinkový bujón s příměsí česneku, ten lze samozřejmě nahradit čerstvými bylinkami a solí navíc. Přikryjeme pokličkou a podusíme, dokud není šťáva z poloviny a víc vysmahnutá, a mrkev měkká. Dušenou mrkev na česneku podáváme jako hlavní chod, ale klidně i jako přílohu k masitým pokrmům. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.


Cizrnovo-mrkvová polévka krok za krokem


Tato polévka vás v tomto období jistě zahřeje a prospěje vašemu zdraví. Doplníte vitamíny, bílkoviny a určitě vás i překvapí oříšková chuť cizrny.


Cizrnovo-mrkvová


Mrkev na sladko: Upečte si rychlé mrkvové muffiny s medem a ořechy


Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.


Mrkev

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená mrkev na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.