Dušená mrkev kari

Jednoduchý recept na úpravu mrkve.


4.327x
45 min
2×

Postup přípravy

Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kozí roh rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno.

Do hrnce dáme olej a něm cibuli zesklovatíme, přidáme nakrájenou mrkev, kozí roh a chvíli orestujeme. Pak mírně zalijeme vodou, osolíme, přidáme podravku a dusíme téměř doměkka. Před koncem dušení zasypeme kari kořením a promícháme. Ještě chvíle dusíme na mírném ohni.

Připravíme si smetanu, kde rozšleháme lžíci hladké mouky. Pak dušenou mrkev zalijeme smetanou a chvíli povaříme.

Dušenou mrkev kari podáváme s vařeným bramborem a dušeným či pečeným masem, nejlépe vepřovým.
user-icon

autor hamiro


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená mrkev kari

Zpět na recept